collage-artotek1

Fredrikstad kommune har etablert en egen lånetjeneste for kunst. Bildene kan  du se digitalt via bibliotekets nettsider.

I kunstsamlingen vil du finne en stor variasjon av kunst fra mange av distriktets kjente kunstnere. Det er verk av Herman Hebler, Erik Formoe og Bendik Riis, Kristin Romberg,  Ragner «Joker» Pedersen, Jørn Grynnerup og Morten M.

Kommunens kunstsamling består av mer enn 2000 kunstverk. Kulturetaten ønsker at byens innbyggerne skal få tilgang til og blir kjent med noe av den kunsten som er i Fredrikstad kommunes eie.

Artoteket er ikke en utfyllende oversikt over kommunenes kunstsamling, men presenterer et bredt utvalg.

Etableringen av Artoteket er vedtatt av Kulturutvalget i Fredrikstad og har vært et samarbeid mellom Kulturetaten, Østfold kunstsenter, Fredrikstad museum og Fredrikstad bibliotek.

Les mer her.