Velg en side

Bibliotekene opplever etterspørsel etter de digitale tjenestene nå når bibliotekene er stengt for publikum. Vi har en situasjon hvor mange har mye mere hjemmetid, enten alene eller med familie og vi opplever at det flere som ønsker å lese bøker. Fredrikstad bibliotek møter forespørselen fra publikum og kjøper derfor inn flere digitale bøker enn planlagt.

Alle innbyggere i Norge har rett på bibliotektjenester, også selv om bygningene er stengt. Bibliotekarene har derfor samlet en rekke digitale bibliotektjenester til Fredrikstadfolk som er hjemme.

Her er noen av de digitale tilbudene alle har adgang til:

E-bøker og digitale lydbøker

Biblioteket tilbyr deg en rekke e-bøker og digitale lydbøker via appen BookBites. Last ned Bookbites fra der du laster ned apper.

E-bøkene har 3 ukers lånetid, og du kan låne inntil 3 bøker av gangen.

BookBites

Med appen BookBites kan du låne og lese e-bøker og lydbøker gratis.
Last ned Bibliofil fra App store eller Google play.
E-bøkene har 3 ukers lånetid, og du kan låne inntil 3 bøker av gangen.

Digitale bøker fra nasjonalbiblioteket

Tjenesten Nettbiblioteket (gamle bokhylla.no) gir tilgang til alle bøker utgitt i Norge til og med år 2000. Over en halv million titler er tilgjengelig på sidene og tjenesten krever ikke innlogging.

Billedbokhylla har nesten tusen billedbøker for barn. Her kan familiene blant annet finne bøkene om Thomas toget, Pulverheksa og Barna i Bakkebygrenda.

De har også tjenesten Verdensbiblioteket som tilbyr ebøker og lydbøker på andre språk enn norsk. Lag deg en gratis konto og få tilgang her.

eFilm

Filmbib.no kan du se kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Du vil finne en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier.

Filmbib

Filmbib er distribusjonsportal for Kulturrådets innkjøpsordning for kort- og dokumentarfilm.  Besøk Filmbib ofte! Det blir stadig lagt til filmer i tjenesten.

Gratis tilgang til Filmbib får du via Nasjonalt lånekort. Du logger på tjenesten med ditt lånernummer og PIN-kode. Filmbib er tilgjengelig i din nettleser, eller som app fra apple store eller Google play.

Men hvor er lånekortet?

Bibliotekene oppretter nye nasjonale lånekort selv om bygningene våre er stengt. De kan bestilles her https://fredrikstad.bib.no/cgi-bin/m2?mode=ln-kanskjenylaaner

Mange har lånekort, men har kanskje rotet det bort eller glemt koden, fortvil ikke. Har du glemt ditt lånernummer eller din PIN-kode kan du finne den her, https://fredrikstad.bib.no/cgi-bin/m2?mode=sendpskjema

Har du spørsmål om lånekort, pinkoder eller innlogging, kontakt oss via Facebook www.facebook.com/fredrikstadbibliotek/ eller e-post biblioteket@fredrikstad.kommune.no.

Full oversikt med Bibliofilappen

Med appen bibliofil på mobilen kan du enkelt søke, bestille og fornye dine lån.
Her får du også tilgang til ditt digitale lånekort.
Last ned Bibliofil fra App Store eller Google Play helt gratis.
Du logger deg inn med lånernummer og din pinkode.

Lånernummeret ditt finner du under strekkoden på lånekortet, f. eks. N00******* og pinkode kan du bestille fra biblioteket, dersom du ikke har en.

Men jeg vil heller lese avisa!

Da er Pressreader tjenesten for deg. Logg inn og les flere av dagens aviser eller massevis av ulike internasjonale magasiner.

Pressreader

Les aviser og magasiner gratis! Tilgangen utvidet til hele 60 dager!

Logg inn i bibliofil med ditt lånenummer (nummeret står på lånekortet ditt: eks N00*******) og pinkode, åpne nettsiden  pressreader.com og les gratis.

Det finnes enda flere gratis digitale tjenester og de kan du finner mer onformasjon om på nettsiden karanteket.no