Velg en side

Skriver om varulver, vampyrer, sjelløse, te og småkaker.

Steampunk – en fantasy-sjanger som baserer seg på dampmaskiner, luftballonger, mekaniske regnemaskiner og annen teknikk fra 1800-tallet.

Gail Carriger – «Parasol Protectorate» og «The custard protocol»:

Historiene om Alexia Tarabotti og hennes datter blander både varulver, vampyrer og sjelløse med te og småkaker. Disse bøkene får deg garantert til å flire, og viser frem Victoriatiden på en helt ny måte. Hvem andre enn Prudence Alessandra Maccon Akeldama opplever å få montert en ny Gatling gun på luftskipet sitt som bursdagsgave når hun når myndighetsalder?

Marie Brennan – «A memoir by Lady Trent»:

Disse bøkene er et godt startpunkt for dem som er skeptiske til fantasy. Her følger vi Lady Trent, som tross sin oppdragelse som fin viktoriansk frøken ønsker å forske på verdens drager. Isabella dras mellom å ville utvikle seg selv, men samtidig måtte tilpasse seg omverdenens tanker om sømmelighet. Bøkene er svært spennende, og oppleves som historisk mulige, på tross av dragetemaet.

Leanna Renee Hieber – «The eterna files»:

Å være ansvarlig for en avdeling bestående av sirkusartister, forskere, leiemordere og svindlere er en ny utfordring for politimann Harold Spire: Vi følger politiavdelingen Special Branch Division Omega. I 1800-tallets London er det kjempepopulært med seanser, og sosieteten kappes om å skremme sine middagsgjester. Finnes det faktisk noen som kan nå gjennom sløret til de dødes verden? Eller er disse såkalte mediene bare utrolig dyktige sjarlataner?

Anbefalt av Camilla Paulsen ved Fredrikstad bibliotek

Translate »

Ved å fortsette å bruke denne siden, samtykker du i vår bruk av cookies. Se vår personvernerklæring

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close