Om dette arrangementet

Bli med på å lage avis!

Er du nysgjerrig på hvordan man lager en avis? Synes du det er gøy å skrive og ta bilder? Da må du bli med oss å lage den aller første utgaven av Onsøy bibliotekavis!

Som et høstferietilbud for ungdomsskoleelever som brenner for å skrive og ta bilder, og som liker å engasjere seg i lokalsamfunnet sitt, så vil vi på Onsøy bibliotek starte opp en liten sommerredaksjon der dere kan være med å utarbeide en egen avis! Dere vil få full redaksjonell frihet, og vil blant annet lære om skriveteknikk, fotografering, presseetikk og kildehåndtering. Gjennom fire dager skal vi lage nyhetssaker og annet innhold som vi til slutt trykker i en egen fysisk avis som skal ligge ved skranken i biblioteket.

Kursledere er Andrea Wold Johansen og Thorbjørn Helin. Andrea jobber på biblioteket og har holdt en rekke skrivekurs. Thorbjørn jobber også på biblioteket, og har tidligere jobbet som journalist og fotograf.

Vi gleder oss masse!

PRAKTISK INFO:

Sted: Onsøy bibliotek

Dato: 03-06. oktober (mandag-torsdag)

Klokkeslett: kl. 12.00-15.00

Alder: 13-16 år (ungdomsskoletrinn)

- Aktiviteten legger opp til at deltakerne bruker egen mobil for å ta bilder.

- Kursdeltakerne må ha en mailadresse for å kunne sende inn digital tekst og bilder som skal trykkes.

- Man kan velge selv om man vil skrive tekstene på egen smarttelefon eller ta med eget nettbrett eller bærbar PC.

- Kursdeltakerne tar med egen matpakke etter behov. Vi stiller med litt snacks som frukt/saft/kjeks

Arrangementet er gratis.

For påmelding send e-post til thohel@fredrikstad.kommune.no