Høstferien ble en suksess på biblioteket

av Perry Aarti Olsen
13.10.21
Det myldret av barn og unge på bibliotekene i høstferien.

Fredrikstad bibliotek fikk støtte av skoleetaten i Fredrikstad kommune til å arrangere aktiviteter for barn og unge.

Høstferieuka bød på et bredt spekter av spennende aktiviteter.

Biblioteket samarbeidet med Domino Esports som holder til på Fredrikstad stadion. Her fikk 40 barn game med topp moderne utstyr og bryne seg på spill som Fortnite, Rocket League og Minecraft. Med headset kommuniserte de med hverandre mens fingrene løp i rasende fart over tastaturet. En sosial måte å game på.

Tegnekurs og Escaperoom

På hovedbiblioteket hadde vi tegnekurs med Ingvild Agnalt som lærte barna å tegne rare og kule dyr. Hester og frosker ble produsert i alle mulige fasonger og over 30 barn deltok på kursene. Onsdag i høstferien stakk rapperne Skranglebein og Nils m/Skils innom. De er fristilrappere som tar ting de ser der og da og lager rap om det. Se video av besøket her.

Vi lanserte også en helt ny opplevelse for barn, nemlig et escaperoom. Det stor biblioteksmysteriet er spennende kodeknekking for små detektiver som har lyst til å gå på spøkelsesjakt. Husspøkelse har nemlig begynt å stjele bøker og vi trenger hjelp til å finne dem igjen. Ved å løse koder underveis og lete i hyllene på biblioteket kan barna finne frem til spøkelse sitt hemmelige rom!  Hvis de tør! Og det var mange barn som både turte og klarte å løse mysteriet i løpet av høstferien. Nærmere 40 barn dro på spøkelsesjakt på biblioteket, noen ble vettskremte, andre lurte spøkelse og fant de forvunnede bøkene.

Papirverksted trakk mange kreative barn som laget små bøker og pyntet bokser de fikk ta med seg hjem.

Østsiden var med

På Østsiden bibliotek har det også vært stor aktivitet. Her har barna laget buttons, lært å tegne mangafigurer og laget sine egne drømmefangere. Østsiden hadde også blackoutpoetry, hvor man streker ut ord og setninger i bøker og lager små dikt, og Halloweenverksted.

Takk!

Til sammen har over 350 barn deltatt på arrangementer på Østsiden og på Hovedbiblioteket i løpet av høstferien.

Det er vi veldig glade for!