Sommerhjelp

Ung i sommerjobb på Fredrikstad bibliotek

av Camilla Paulsen
01.07.21
I to uker har Sabrina Mohammed Isse (14) og Ahmad Al-whsh (17) jobbet som sommervikarer ved hovedbiblioteket.

De har ryddet i boksamlingen, hjulpet lånere og vært med på sommeraktiviteter for barn.

• Det har vært veldig koselig å jobbe her, forteller Ahmad.
  • Jeg liker aller best å sitte i skranken. Å jobbe foran PCen og hjelpe lånere var gøy, skyter Sabrina inn.

I løpet av to uker har de fått prøve seg på ulike bibliotekoppgaver. Dagen starter med en varm kopp sjokolade, før de henter bøkene som er blitt levert inn. Bøkene skal sorteres og settes på rett plass i hyllene på barneavdelingen. Sabrina og Ahmad har blitt godt kjent med systemene og det har blitt mange turer opp og ned trappene for å hente bøker.

Ung i sommerjobb

Begge fikk høre om sommerjobbtilbudet gjennom fritidsklubben LittFri. Det er Fritid i Fredrikstad som har tatt initiativ til å få flere unge ut i sommerjobb. Fredrikstad bibliotek har tatt imot fire ungdommer, to på hovedbiblioteket og to på Østsiden bibliotek.

• Vi måtte søke på sommerjobb, og vi var på intervju, forklarer Sabrina.
  • Vi visste ikke noe om jobbene, men vi kunne ønske oss forskjellige steder, sier Ahmad.
  • Jeg lærte mye om jobbsøkerprosessen, legger han til.

Sabrina og Ahmad gikk for biblioteket.

• Jeg var ganske nevøs første dagen, smiler Sabrina.
  • Jeg trodde bare vi skulle rydde i bøker, men vi har gjort mye forskjellig, sier Ahmad.

Ansvar for premier

SommerLes er en lesekonkurranse for barn hvor man får premie for antall bøker og sider man har lest. Ahmad og Sabrina har hatt ansvaret for å registrere og dele ut premier til leseglade og forventningsfulle barn. Armebånd, haitenner, stener og frøposer er blant premiene de unge bibliotekar-spirene har fått dele ut.

Sommer på biblioteket

Gjennom hele sommeren er det aktiviteter for barn og unge på Fredrikstad bibliotek og Ahmad og Sabrina har jobbet som assistenter. Sabrina har hjulpet til med strikking, perling og håndarbeid, mens Ahmad har vært med på å lede Skaperuka. Her har han jobbet direkte med barna og vært med på t-skjorte-trykking, stopp motion og vannkrig.

Både Sabrina og Ahmad ønsker å jobbe innen helse og gleder seg til å søke nye jobber. Med erfaring på CVen og en attest fra arbeidsplassen er de allerede i gang med å se seg om etter mer arbeid. Barneavdelingen har vært heldige som fikk to så positive, arbeidsomme og initiativrike ungdommer.

Vi ønsker Sabrina og Ahmad lykke til videre!

Sommerhjelp Sommerhjelp Sommerhjelp