Digitalt bibliotek

Vet du at biblioteket bare er et tastetrykk unna?

av Camilla Paulsen
03.05.21
En helg med biblioteket

Det er flott med aktive helger, men noen ganger trenger man bare noen dager hjemme med familien, eller helt for seg selv. Man kan finne roen, slappe av og få ladet batteriene. Men man trenger ikke å gå glipp av muligheten til å bruke biblioteket av den grunn! Biblioteket har nemlig mange digitale tjenester som man kan ta med seg hjem i lomma.

Vi tar deg med gjennom en helg med biblioteket.

Morgenavisen

Du står opp, lager deg frokost og setter deg ned med noe godt på tallerkenen og noe varmt i koppen. På telefonen din har du lastet ned appen Pressreader, og der har du tilgang til over 3000 aviser og 2000 blader, helt gratis. Mens du sitter hjemme ved frokostbordet og slapper av, leser du deg gjennom det du måtte ønske av dagens tidsskrifter.

Fornye og bestille bøker

Etter frokosten kommer du plutselig på at du har et lån som snart forfaller. Du er ikke ferdig med boken og tenker at du gjerne skulle ha utsatt innleveringsfristen litt. Heldigvis har du lastet ned Bibliofil-appen på telefonen din, og der kan du både sjekke status på dine lån, fornye, søke opp og bestille bøker.

Lydbok og e-bok

Det er deilig vær og du bestemmer deg for å ta deg en tur i skogen. Du tar på deg headset, tar opp telefonen og åpner appen Bookbites. Der finner du både e-bøker og lydbøker som du kan låne. Du finner en god bok, tar på deg tursko og begir deg ut i sola.

«Ok, but what about books in English?»

Don’t worry, the library’s got you covered. If you download the app Libby, you can borrow both e-books and audio books using your library card.

Film

Når solen har gått ned er det tid for kveldskos. Du finner frem litt smågodt, potetgull eller kanskje en is (eller to), setter deg til rette i sofaen og går inn på cineast.no. Der er det et variert utvalg filmer du kan kose deg med.

Hvis du er glad i dokumentarer eller kortfilmer, kan du også bruke appen Filmbib.

Biblioteket kan du med andre ord ta med deg gjennom hele helgen – uansett hva du skal! Alle bibliotekets digitale tilbud er samlet under fanen Digitalt.