Gabriel García Márquez omslag
Omlaget på boken om Gabriel García Márquez

Om dette arrangementet

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Rom
Foajeen
Målgruppe

Århundrets skandale – om Gabriel García Márquez

«Jeg vil ikke bli husket for Hundre års ensomhet, eller for Nobelprisen, men for det jeg skrev i avisen. Jeg ble født journalist ... det flyter i årene mine», erklærte forfatter Gabriel García Márquez sent i livet. Hør forfatter og journalist Sigrun Slapgard i samtale med oversetter Ingrid Fadnes.

Med den nye utgivelsen Århundrets skandale blir endelig journalisten García Márquez tilgjengelig på norsk for aller første gang. Utvalget i denne artikkelsamlingen gir innblikk i den store forfatterens karriere som reporter. Her er artikler han skrev som fersk journalist i Colombia på 50-tallet til lengre reportasjer fra Paris og Roma og senere fra Venezuela og Mexico frem til midten av 80-tallet. Her er okkupasjonen av Ungarn, sandinist-kuppet og Den kubanske revolusjonen, refleksjoner rundt forfattervirket, den viktige oversetteren, Nobelprisens spøkelse, samt et knippe utvalgte fra spalten han skrev i El País gjennom en årrekke. Tekstene viser i rikelig monn de narrative gavene som skapte García Márquez’ omdømme som forfatter. Full av humor, skråblikk og omtanke for menneskene og hendelsene han skriver om, trekker han de store linjene og viser leseren verden. 

Møt forfatter og journalist Sigrun Slapgard, som også har skrevet etterord til boken, i samtale med oversetter Ingrid Fadnes, om møtepunktet mellom journalistikk og skjønnlitteratur, mellom fantasi og virkelighet og hvordan journalistikken til García Márquez fortsetter å være relevant i dag.

Les mer om García Márquez her 

Sigrun Slapgard

Ingrid Fadnes