Meråpent bibliotek Hanne Utne

Meråpent bibliotek

av Perry Aarti Olsen
03.02.22
Hovedbiblioteket blir meråpent. Det betyr at du får selvbetjent tilgang til biblioteket fra 07.00 til 22.00 hver eneste dag. Trenger du et sted å lese, gjøre lekser, finne informasjon, låne, bruke pc – da kan du få adgang til biblioteket utenom åpningstiden. I Fredrikstad er Østsiden bibliotek og hovedbiblioteket meråpne.

Hva er et meråpent bibliotek?

En selvbetjeningsløsning utenom den betjente åpningstiden. Tilbudet gjelder på hovedbiblioteket og Østsiden bibliotek for alle over 18 år. Du kan bruke biblioteket fra kl 07.00 – kl 22.00 hver eneste dag, hele året.

Slik får du adgang

Du må være registrert bruker og ha gyldig lånekort. Du kan logge deg inn i biblioteksystemet med MinId og opprette avtale. Det er også mulig å opprette avtale i skrankene i betjent åpningstid. Du får adgang ved å lese av kortet i kortleseren og taste en pinkode ved hovedinngangen. Klikk her for å få tilgang via bibliofil.

På din profil finner du følgende spørsmål: Ønsker du tilgang til Meråpent bibliotek. Les gjennom avtalen og bekreft med MinId. Dermed har du tilgang på kortet ditt. Kortleser til Meråpent finner du til venstre ved hovedinngangen på Fredrikstad bibliotek.

NB. Du må være 18 år for å få tilgang til meråpent.

Det er videoovervåking av biblioteklokalet.

Overvåkingen er av hensyn til din sikkerhet og som beskyttelse for bibliotekets inventar og utstyr. Døren blir låst når du oppholder deg i lokalet. Forlat biblioteket når det stenger klokken 22.00.

Det blir da gitt beskjed over høyttalere og innbruddsalarmen vil bli aktivert.

Oppholdet skjer på eget ansvar.

Før du benytter meråpent bør du gjøre deg kjent med bibliotekets nødutganger, i tilfelle det blir behov for å evakuere bygningen raskt.

Hvis brannalarmen går låses nødutgangene opp automatisk:

• Varsling går direkte til brannvesenet
  • Ikke bruk heisen
  • Benytt nødutganger, hovedtrappen blir fort full
  • Ikke bli stående inntil inngangspartiene, alle må fjerne seg fra huset.

Selvbetjening

Du kan benytte deg av de fleste av bibliotekets tilbud.

• Låne
  • Levere
  • Hente
  • Lese aviser og tidsskrifter
  • Benytte PC-ene
  • Kaffemaskin

Lån og innlevering

Du låner, fornyer og leverer inn på selvbetjeningsautomatene. Automaten i barneavdelingen på hovedbiblioteket kan kun brukes til utlån. Følg instruksen. Alarmen utløses dersom du forlater lokalet uten å ha registrert dine lån først.  Har du lånekort på mobil og sliter med å få registrert utlån, kan du forsøke automaten i barneavdelingen.

Bestilt materiale

Dersom du har fått beskjed om å hente reservert eller bestilt materiale får du samtidig et hentenummer. Alt materiale som er klar til henting står i nummerrekkefølge på reolen med reserveringer. Husk å låne det ut på automaten når du har funnet din reservasjon.

Vårt felles bibliotek

Det åpne bibliotek bygger på et tillitsforhold mellom bruker og bibliotek. Biblioteket er ditt og mitt – du oppfordres derfor til å passe godt på det og holde ro og orden.

Biblioteket er en felles eiendom som skal være til glede og nytte for alle.

Hærverk anmeldes til politiet. Misbruk kan medføre utestengelse.