Hilde Brunsvik
Bilde av forfatter Hilde Brunsvik

Om dette arrangementet

Tid
12:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Rom
Foajeen
Målgruppe

Bok & kaffe: Forfattermøte med Hilde Brunsvik

Få en hyggelig litteraturopplevelse i lunsjen.

Bok og kaffe er en uhøytidelig stund, der bibliotekansatte presenterer sine favorittbøker. Vi byr på høytlesning, boktips og god stemning.

Vi møtes i aulaens foajé og byr på kaffe.

Denne onsdagen får vi besøk av forfatter og sanger Hilde Brunsvik som er aktuell med boken Kamma/Emma: roman 

«Kamma og Emma. Kamilla og Emilie. Alltid de to, og alltid i den rekkefølgen, selv om Emma er eldst, sytten minutter ifølge mor, som setter dem til verden i ektesenga hjemme i murvillaen i Eilert Sundts gate, mens høstløvet daler og grosserer Halvorsen leker sisten i hagen med de fire døtrene sine, rundt og rundt huset, og håper på en gutt denne gangen. I stedet får han to jenter til. Pytt. Han får vel svigersønner en dag?»

Tvillingene Kamma og Emma vokser opp i en livlig søsterflokk på sju på Oslos beste vestkant. De er svært ulike, og tett sammenvevde. Romanen følger dem og den store familien gjennom barndom og oppvekst på 1920- og 30-tallet, og lange somre i barndommens paradis på Hvaler. Så kommer krigen og endrer det meste.

«Kamma/Emma» er en bredt anlagt slektsroman om fire generasjoner kvinner og deres menn, i pendling mellom Oslos overklassemiljø og karrige kår på Hvaler. En roman om tiden som går, om alt man får og alt man mister, om klasseforskjeller og sosiale endringer, om krigens omveltende krefter, og om å være født som to.

Hilde Brunsvik (f. 1959) er født og oppvokst i Moss. Hun er cand.philol. i idéhistorie fra Universitet i Oslo, og utdannet vokalist og sangpedagog fra Complete Vocal Institute, København. Hun arbeider som forfatter, låtskriver og sanger.