Bibliotekar Thorbjørn holder fram første bind i Min Kamp-serien til Karl Ove Knausgård

Om dette arrangementet

Tid
12:00 - 12:45
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Rom
Aulaens foajé
Målgruppe

Bok & Kaffe: Virkelighetslitteratur

Hvor går grensen mellom fiksjon og virkelighet?

På 2000-tallet dukket det opp flere og flere forfattere som gav ut bøker som har blitt beskrevet som virkelighetslitteratur. Karl Ove Knausgård har med sine seks bind av Min kamp vært en fanebærer i norsk sammenheng, men også forfattere som Vigdis Hjorth og Åsne Seierstad, mfl. har skapt overskrifter med sine romaner, og møtt kritikk for å blant annet utlevere virkelige personer uten tilstrekkelig anonymisering eller samtykke.

Men er det forfatterne som skaper skandaler, eller er det lesernes og tabloidene trang til å vite hva som er sant eller ikke som skaper blest? Er en roman en roman uansett? Og hvilke konsekvenser får det når man tar eierskap til andres historier?

Er du nysgjerrig på dette minefeltet i samtidslitteraturen, så ta deg en tur på Bok & Kaffe. Bibliotekar Thorbjørn skal se litt på kjente bøker fra virkelighetslitteraturen, hva som definerer denne sjangeren og hvordan enkelte bøker som Knausgårds Min kamp og Seierstads Bokhandleren i Kabul har skapt stor debatt om blant annet fri kunst, etikk, og hva det gjør med leseren når man ikke vet om teksten er sann eller fiksjon.

Vi arrangerer Bok & Kaffe i aulaens foajé hver onsdag i hele høst. Dette er en hyggelig og uhøytidelig stund som kan inneholde alt fra bokanbefalinger og foredrag til forfattermøter. Vi legger fortløpende ut informasjon om arrangementene på våre nettsider.

Stikkord