Illustrasjon av tegneren Arild Midthun og Donald Duck

Om dette arrangementet

Tid
13:00 - 14:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe

Møt Donald-tegneren Arild Midthun

Arild tegner og forteller fra sin proDUCKsjon. Velkommen til et hyggelig familiearrangement for alle som digger Donald. Hvordan jobber Arild når han tegner Donald? Hør morsomme anekdoter og kanskje du til og med lærer deg å tegne Donald selv?

Arild Midthun er en norsk tegneserieskaper, illustratør og avistegner. Han har tegnet fulltid siden 1980, og hans stilsikre strek ble raskt et viktig forbilde for en ny generasjon norske tegneserieskapere.

Han revitaliserte det norske juleheftet med Truls og Trine, spilte en nøkkelrolle med å vri satiren i Norsk MAD mot norske forhold og deretter utvikle en særegen norsk rølpehumor i Pyton. Siden 2004 har Midthun vært Norges eneste offisielle tegner for Donald Duck & Co

I 2001 begynte Midthun å tegne Olsenbanden jr. og en nylansering av Norsk Mad, men fant sitt nye kall da han i 2004 begynte å tegne for Donald Duck & Co. Hans første store Donald-serie sto på trykk i 2005, og siden har han tegnet avisstriper og julehefter samt forsider, illustrasjoner og serier til Donald Duck-bladene, både i inn- og utland. Disse er i hovedsak skrevet av Tormod LøklingKnut Nærum og Terje Nordberg.

I 2014 utga Egmont i Tyskland Disney-boken Die besten Geschichten von Arild Midthun, mens et utvalg av hans serier er utgitt i bokform i Norge, først fire bøker i serien Walt Disney's Hall of Fame: Arild Midthun (2010–2013) deretter de tre pocketbøkene Norsk Donald (2014–2015).

Siden 2010 har Midthun tegnet et årlig Donald Duck-julehefte, laget i samarbeid med Løkling og Nærum. Tidsreisetyven (2021) ble i tillegg utgitt på nordsamisk, sørsamisk og lulesamisk.

Kilde: Store norske leksikon 

Arrangementet er støttet av Fritt ord