Elisabeth Schneider Reinertsen, Solfrid Helen Pedersen og Miriam Skiaker Myrstad.

Østsiden bibliotek er nominert til Årets bibliotek

av Perry Aarti Olsen
15.12.21
Årets bibliotek 2021 blir kåret 12. januar, og de nominerte er nå klare. Østsiden bibliotek er en av fire nominerte til den gjeve prisen "Årets bibliotek".

Det er Norsk bibliotekforening  som deler ut prisen til et bibliotek som har tatt i bruk nye ideer, og som har jobbet utradisjonelt og offensivt og gjerne i samarbeid med andre. Leder ved Østsiden Solfrid Pedersen er beæret over å bli nominert. 

- Jeg er veldig rørt og utrolig stolt av mine kollegaer. Nominasjonen viser at den jobben vi utfører – forsterker den rollen som folkebiblioteket har i folks liv. Bare det å bli nominert er en seier for de ulike folkebibliotekene rundt om i det langstrakte landet vårt. Vi spiller en rolle i folks liv, stråler Solfrid. 

Østsiden er opptatt av å være et folkebibliotek i ordets rette forstand. 

- Jeg tror kanskje vi er blitt nominert på grunn av kontakten med lokalsamfunnet og innbyggerne i bydelen. Vi vil være der for folket. Alle som kommer inn døra skal bli like godt tatt i mot. Vi liker at det er tett og nært. Vi er på fornavn med de fleste, smiler Solfrid. 

 

Østsiden barn verksted barnearrangement

I begrunnelsen for nominasjonens står det om Østsiden bibliotek: 

Biblioteket og de ansatte gjør en stor innsats for lokalsamfunnet. Det fungerer som en «uorganisert» fritidsklubb i et samfunn med mange lavinntektsfamilier og en høy andel familier med minoritetsbakgrunn. Her får ungene spille, leke, tegne, hjelpe til, omgitt av trygge voksne. De ansatte er gode på å se og huske den enkelte og sprer leseglede til alle.

Solfrid nikker stolt. 

- Det som skiller oss fra andre bibliotek er at vi er veldig dårlige på å "hysje" ler hun. 

Juryen for Årets bibliotek 2021 består av Merete Lie, avdelingsdirektør Deichman Bjørvika (fjorårets vinner) Elin Øy, generalsekretær Den norske Forfatterforening Ingeborg Fredwall, universitetslektor Universitetet i Agder Torstein Tvedt Solberg, stortingsrepresentant AP Vidar Lund, leder Norsk Bibliotekforening og leder for juryen. 

De nominerte er: 

Skolebiblioteket – Elvebakken videregående skole, Oslo

Haugesund folkebibliotek  

Laksevåg bibliotek, Bergen  

Østsiden bibliotek, Fredrikstad 

Østsiden trapper ungdom barn bibliotek